ABOUT US

Το Τέρψη catering είναι μία οικογενειακή επιχείρηση που στελεχώνεται και από τα έξι μέλη της οικογένειας του Παναγιώτη Αλεξόπουλου. Η επιχείρηση εδρεύει στον Άγιο Δημήτριο. Εδώ και 15 χρόνια λειτουργίας παρέχει στους πελάτες αξεπέραστη γεύση και πιάτα τα οποία μένουν αξέχαστα στον ουρανίσκο του πελάτη. Η Μικρασιατικής καταγωγής σύζυγος του καταξιωμένου σεφ, Αικατερίνη Αλεξοπούλου είναι στο πλάι του εδώ και 35 χρόνια χαρίζοντας του 4 παιδιά αλλά και τη συνεχή αφοσίωση της και στήριξη της σε κάθε επαγγελματικό του βήμα. Στην επιχείρηση η βοήθεια της είναι πολύτιμη καθώς καθημερινά την συναντάμε εκεί χαμογελαστή και ακούραστη να ασχολείται με τις δημόσιες σχέσεις .

Στη συνέχεια ,ακολουθεί με επιτυχία στα “χνάρια” του Παναγιώτη Αλεξόπουλου η πρωτότοκη κόρη του Κυριακή Αλεξοπούλου η οποία είναι sous chef στην επιχείρηση , κάνοντας τον περήφανο για τις διακρίσεις της στο χώρο της Γαστρονομίας που ξεκινούσαν από μικρή ηλικία μετά τις σπουδές της στην Γαστρονομία ξεκίνησε την πορεία της από γνωστά πολυτελή ξενοδοχεία και συνέχισε με μεγάλη επιτυχία να είναι προσωπική μαγείρισσα διάσημων οικογενειών εφοπλιστών στην Ελλάδα και στην Αμερική. Τα τελευταία χρόνια επειδή θεωρεί απαραίτητο προσόν ενός πετυχημένου σεφ να γνωρίζει σε βάθος και την ζαχαροπλαστική ,ασχολήθηκε ενεργά και κάνοντας ανάλογες σπουδές κατάφερε να την υπηρετεί το ίδιο επιτυχώς όπως και την μαγειρική.

Η Νίκη Αλεξοπούλου είναι η δεύτερη κόρη του κ. Αλεξόπουλου η οποία είναι Τεχνολόγος Τροφίμων (Bsc.) με ειδίκευση στην Καινοτομία , Ποιότητα και Ασφάλεια των τροφίμων (Msc.) και διασφαλίζει με απόλυτη αφοσίωση τον Ποιοτικό Έλεγχο των Τροφίμων της επιχείρησης. Από μικρή και παράλληλα με τις σπουδές της ,εργάστηκε σε πολύ γνωστά μεγάλα ξενοδοχεία της Αθήνας , στην Προεδρία της Δημοκρατίας και έχει δεξιωθεί προσωπικότητες από όλο τον κόσμο, αποκομίζοντας πολύτιμες εμπειρίες που βοηθούν στην επιτυχία της επιχείρησης.

Ακολουθεί ο γιος Χρήστος Αλεξόπουλος , ο οποίος τελειώνει το τμήμα Οικονομικών επιστημών της ΑΣΟΕΕ ,και ταυτόχρονα με τις σπουδές του ασχολείται με την οργάνωση και τα οικονομικά της επιχείρησης παρέχοντας υψηλού επιπέδου service με εμπειρία του προέρχεται από προϋπηρεσία σε γνωστά εστιατόρια, πολυτελή ξενοδοχεία καθώς και σε γνωστά νυχτερινά κέντρα της πρωτεύουσας παρέχοντας τις υπηρεσίες του στην ελίτ της Αθήνας.

Η Μαρία Αλεξόπουλου είναι η μικρότερη της οικογένειας και έχει ξεκινήσει να δείχνει το ταλέντο της για τη μαγειρική από 10 χρονών. Έχει κάνει διαφημιστικά σποτ για γνωστές εταιρείες του χώρου της γαστρονομίας και ως «μασκότ» μαγείρισσα συνέχισε να εκπλήσσει βοηθώντας στην Ελληνική και Ασιατική κουζίνα διάφορους σεφ όπως τη Μαρία Λόη και φυσικά τον μπαμπά της από τον οποίο προσπαθεί να αντλήσει όσο περισσότερα στοιχεία μπορεί από την εμπειρία του. Ταυτόχρονα δεν την αφήνει ασυγκίνητη και η ζαχαροπλαστική , βοηθώντας την μεγάλη της αδερφή Κυριακή. Το ταλέντο της στη μαγειρική και στην ζαχαροπλαστική δεν κρύβεται!

Η επαναληψιμότητα της (σταθερής) ποιότητας και της γεύσης είναι το κύριο μέλημά της επιχείρησης. Αναλαμβάνουμε κάθε είδους εκδήλωση όπως αρραβώνες, γάμους, βαπτίσεις, πάρτυ γεννεθλίων στην επιχείρηση μας ή catering στο σπίτι σας ,στο γραφείο , στην επιχείρηση σας , στο σκάφος σας κλπ. Εορταστικά μενού Χριστουγέννων , Πρωτοχρονιάς , VIP εκδηλώσεις κ.α αποτελούν ευχάριστη ενασχόληση μας.

Αλεξόπουλος Παναγιώτης

Executive Chef
Kαθηγητής Μαγειρικής

Η μακρόχρονη εμπειρία του εδώ και 40 έτη πλέον στη γαστρονομία, η επαγγελματική του πορεία σε επιχειρήσεις που τις δεκαετίες αυτές διακρίθηκαν και συνέβαλαν καθοριστικά στον τουριστικό και γαστρονομικό ορίζοντα της πατρίδας μας, του έδωσαν τη δυνατότητα να αποκτήσει πολυσχιδείς γνώσεις- εφόδια για την επαγγελματική του σταδιοδρομία. Πάντα με σεβασμό αναφέρει τα ονόματα των δασκάλων του και των καταξιωμένων σεφ- συναδέλφων του τώρα κοντά στους οποίους εμαθήτευσε.

Αυτές τις γνώσεις  προσπάθησε στην μακρόχρονη διδακτική του πορεία να μεταλαμπαδεύσει και ο ίδιος στους πάμπολλους μαθητές του Έτσι ώστε πρωτίστως να διαμορφώσουν επαγγελματική Συνείδηση Αλλά και να πάρουν σωστές βάσεις και γνώσεις για να σταδιοδρομήσουν και αυτοί με επιτυχία. Η ενασχόληση του με την επιμέλεια και συγγραφή  βιβλίων μαγειρικής από πολύ νωρίς είχε ως αφορμή ένα άρθρο που έπεσε στα χέρια του, του αείμνηστου Α. Βλαχούλη  πού ελέγει “ Εν τη Ευρώπη βρίθουσι τα βιβλία των τεχνών ενώ εις την Ελλάδα η παντελής έλλειψη τούτων επιφέρει πολλάς δυσκολίας εις το έργο μας...”

Οι ιδιαίτερες ενασχολήσεις του ως ιδιοκτήτης Catering ως chef σε σημαίνοντες δημόσιους και μη οργανισμούς που τα ονόματά τους τιμούν την πατρίδα μας ως προσωπικός αρχιμάγειρας διάσημων Ελλήνων εφοπλιστώ ,πού δεξιώνονται προσωπικότητες από όλο τον κόσμο και η κάλυψη ιδιαίτερων εκδηλώσεων της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών και της εκκλησίας γενικότερα αποτελούν ιδιαίτερη εμπειρία και τιμή για τον ίδιο, την οικογένειά του και την επιχείρησή του. Προσπαθεί με επαγγελματικότητα και ευλάβεια να ανταποκριθεί σε αυτές.

Αλεξοπούλου Κυριακή

Chef

Σπούδασε Μαγειρική Τέχνη και εκπλήρωσε το όνειρό της αφού μεγάλωσε σε οικογένεια με γαστρονομικά ερεθίσματα. Επαγγελματικά πια, στα πρώτα χρόνια της καριέρας της μαθήτευσε δίπλα σε καταξιωμένους chef σε Ξενοδοχεία όπως τον Αστέρα Βουλιαγμένης, σε εστιατόρια και catering με διαφορετικά είδη κουζίνας. Για επτά χρόνια ήταν υπεύθυνη για τη σίτιση στις Στέγες Υποστηριζόμενης Διαβίωσης του Μ. Κόκκορη της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών.

Έχει παρακολουθήσει πλήθος σεμιναρίων Ζαχαροπλαστικής, Ζαχαροτεχνίας, Μοριακής κουζίνας από τη Σχολή του Alain Ducasse, Καλλιτεχνικής Μαγειρικής, Πιστοποίησης ISO 9000:2005 και άλλα. Θεωρεί ότι οι Τεχνικές συνεχώς εξελίσσονται και πρέπει να τις ακολουθούμε πάντα με σεβασμό στις μνήμες και στα πλούσια Ελληνικά προϊόντα.

Απέσπασε 3 Χρυσά μετάλλια σε διαγωνισμούς, έγραψε δύο εκπαιδευτικά βιβλία Μαγειρικής και έχει πολυετή εκπαιδευτική εμπειρία Ιδιωτικές και Δημόσιες Σχολές. Tα τελευταία χρόνια εκτός από chef σε ξενοδοχεία προσφέρει υπηρεσίες σε πολυτελείς θαλαμηγούς και Βίλες σε Ελλάδα και εξωτερικό με VIP πελάτες.

Αλεξοπούλου
Νίκη

Τεχνολόγος Τροφίμων

Πτυχιούχος του ΤΕΙ Αθήνας στο τμήμα Τεχνολογίας Τροφίμων και Διατροφής (Bsc.) και κάτοχος του μεταπτυχιακού διπλώματος ΄΄Καινοτομία , Ποιότητα & Ασφάλεια Τροφίμων΄΄ στο ΠΑΔΑ (Msc.). Η μεταπτυχιακή διατριβή της αφορούσε τις Βιομεμβράνες στη βιομηχανία τροφίμων.

Παράλληλα με τις σπουδές της απέκτησε πολυετή εμπειρία στο χώρο της εστίασης . Δούλεψε σε πολυτελή εστιατόρια και Lounge bar μεγάλων ξενοδοχείων όπως ''The Westin Athens Astir Palace, Beach Resort''(Βουλιαγμένη), ''Athenaeum Intercontinental Athens'' , ''Grand Resort Lagonissi'' . Εργάζεται σε VIP εκδηλώσεις στην Προεδρία της Δημοκρατίας , στην Πρεσβεία της Κίνας, στην Πρεσβεία της Αιγύπτου καθώς και στην Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών.

Τα τελευταία χρόνια προσφέρει τις υπηρεσίες της ως τεχνολόγος τροφίμων στο γραφείο "2Ε " Σύμβουλοι βιομηχανιών & επιχειρήσεων τροφίμων , ως σύμβουλος σε θέματα επίλυσης τεχνικών προβλημάτων με σκοπό τη βελτίωση των παραγωγικών διαδικασιών και την ποιότητα του τελικού προϊόντος. Επίσης απασχολείται με την έκδοση Συστημάτων Διαχείρισης Ασφάλειας Τροφίμων (HACCP και ISO).

Ένθερμα υποστηρίζει ότι η οικογένεια είναι ότι πολυτιμότερο στον άνθρωπο για αυτό και όλα τα χρόνια λειτουργίας της οικογενειακής της επιχείρησης δεν σταμάτησε να εργάζεται σε αυτήν παράλληλα με οποιαδήποτε άλλη εργασία. Η Νίκη Αλεξοπούλου είναι Υπεύθυνη Ποιότητας και Υπεύθυνη Εκδηλώσεων- Επικοινωνίας στην επιχείρηση.